VCA Examen

Vanaf 1 september 2017 worden door de SSVV nieuwe Eind en Toetstermen (ETT) ingevoerd. Ook de toetsmatrijs, de cesuur en de examenvragen VCA wijzigen. Wij proberen je zo goed mogelijk te informeren over alle wijzigingen.

Lees verder

De vakantiewerker

De definitie van een vakantiewerker is: een flexibel inzetbare kracht die extra handen oplevert. Dit keer lichten wij de vakantiewerker uit. Wat mag wel en niet, waar moet je werkgever voor zorgen etc. Mocht je nog op zoek zijn naar een baantje neem dan contact met ons op!

Lees verder

Fiets voor een huis – Van lemen hut naar stenen huis

IJsselpersoneel brengt graag de sponsorloop “Fiets voor een huis” nog een keer onder de aandacht. In september doet team IJsselpersoneel mee met Fiets voor een Huis. Dit is een sponsorloop in Frankrijk waarbij geld ingezameld wordt voor de bouw van huizen in Bangladesh.

Lees verder

Overijssels Meesterschap en IJsselpersoneel

In een eerder nieuwsartikel vermeldden wij al dat 50-plussers nog altijd minder snel een baan vinden als jongeren. Bij IJsselpersoneel zijn 50-plussers aan het werk waar we trots op zijn! Daarom doen wij mee aan het Overijssels Meesterschap. Bekijk hier het interview dat JIJ&Overijssel hield met 1 van onze toppers!

Lees verder

‘Zin in een nieuwe uitdaging!’

Wij willen je graag voorstellen aan onze nieuwe collega, Arjan van der Tuuk.
Vanaf 1 juni zal hij dagelijks van Eelde heen en weer rijden naar zijn nieuwe werkplek in Zwolle. Arjan is getrouwd met Sarah en samen hebben ze een zoon en een dochter.

Lees verder

Werkbezoek bij een bouwbedrijf

Hoe ziet een werkdag voor onze werknemers op de bouw er uit? Bijna wekelijks komen wij op de bouwplaatsen om te kijken hoe het daar gaat, wat de werkzaamheden zijn en we praten met de werknemers en uitvoerder. Deze keer zijn wij bij ter Steege Bouw Vastgoed in Apeldoorn geweest.

Lees verder

Spaanse schilders aan het werk in Nederland

Gelukkig begint de werkgelegenheid hier in Nederland weer aan te trekken. Dat is goed te merken door de vele aanvragen van bedrijven die om personeel verlegen zitten. Het vinden van goed gekwalificeerd personeel is dan ook een flinke zoektocht, maar dat is een goed teken en een extra uitdaging voor IJsselpersoneel.

Lees verder

Uitbreiding van team IJsselpersoneel

IJsselpersoneel blijft uitbreiden. Dat betekent ook extra werkzaamheden voor onze administratie en voor de planning. Daarom hebben wij versterking gekregen in de persoon van een enthousiaste dame. Al enige tijd hoort deze dame bij het team van IJsselpersoneel. Graag stellen we haar aan je voor: onze administratief en commercieel medewerkster Saskia Hazelhorst.

Lees verder

Gehoorschade onder bouwvakkers

Het lawaai op bouwplaatsen is een veel voorkomend probleem met grote gevolgen voor bouwvakkers. Wist je bijvoorbeeld dat een gemiddelde boor-, slijp-, schuur-, snoei-, en zaagmachine tussen de 90 en 105 decibel produceert? En dan te bedenken dat er bij een geluidssterkte van 104 decibel al na anderhalve minuut een blijvende gehoorbeschadiging optreedt.

Lees verder